Ако се притеснявате от ухапване от кърлеж, то имате право. Тези малки паякообразни насекоми се хранят в кръв от бозайници и са изключително опасни. Могат да причинят редица заболявания, сред които Лаймска болест, хеморагична треска и туларемия, които не само са трудни за лечение, но и често водят до редица усложнения.

Кърлежите обитава тревисти местности и това налага да бъдете внимателни при преминаването през треви и храсти, където те изчакват да намерят приемник, от който да се нахранят. Ухапването често не се забелязва веднага, а едва след като животното е добре прикрепено към кожата и вече се е напило с кръв.

Унищожаване на кърлежи – как се процедира

Кърлежите на най-активни през лятото, когато и рискът да ви ухапят е най-голям. И докато публичните пространства като паркове и зелени площи се обработват по график, който не винаги е правилен, от вас зависи да обеззаразите двора си в правилния момент и по адекватен начин.

Процесът на пръскане с препарати и унищожаване на кърлежи се нарича дезакаризация и с него се постига унищожаване на всички паразити, като за целта директно се пръскат тревните площи. Това може да се извърши с ръчна пръскачка или моторна такава, ако площта е прекалено голяма.

Няма как да изберете сами в каква концентрация да нанесете различните препарати в процеса на унищожаване на кърлежи и затова ние от Pesthelp.eu сме ДДД фирма за борба с вредителите и можем да го направим вместо вас. Разполагаме с опитни специалисти с дългогодишен опит, на база на който те знаят кое е най-доброто решение за всеки случай, без оглед на неговата сложност.

Друг важен аспект на пръскането е използваните препарати да са напълно безопасни за хората и домашните им любимци. Това може да се гарантира с избора на препарати, които имат нужните сертификати за безопасност, издавани от Министерство на здравеопазването.

Важно е тревата да е прясно окосена, за да може при пръскането насекомите да бъдат достигнати и убити. Първото пръскане е добре да се направи в края на месец април, като се повтори през лятото и се направи едно последно пръскане през есента. Така ще си гарантирате, че кърлежите, които се готвят да презимуват също ще бъдат умъртвени.

Доверете се на Pesthelp.eu и платете по-малко

Нашият висок професионализъм ни позволява да се справим с всичко, което може да ви притеснява. Всички услуги, които предлагаме са не само качествени, но и на ниски цени. Наред с всичко това ние ще се погрижим да ви обясним в детайли за какво да внимавате и при нужда ще изготвим график, по който да се извършват всички дейности, които да гарантират безопасност и комфорт за вас и семейството ви.

4.42 / 31