Не подценявайте наличието на мишки в дома ви
  • Не подценявайте наличието на мишки в дома ви
  • Публикувано на 09/05/2019

Без значение дали обитавате еднофамилна къща или имате апартамент в голям жилищен блок, опасността от появата на вредители е еднаква голяма. Ако става въпрос за мишки, то се налага не само да действате бързо, но и действията ви да имат траен ефект.

Ние от Pesthelp.eu ще ви кажем, че тези малки гризачи са доста трудни за унищожение и категорично ще ви уверим, че шансът да се справите сами е много малък.

Какво е особеното при мишките

Те са малки гризачи и според някои учени са вторият най-разпространен бозайник на планетата. За това способстват няколко особености. На първо място мишките се размножават много бързо. Те не са претенциозни относно храната и могат да погълнат всичко, което се изправи на пътя им.

Не забравяйте и факта, че са малки, което има помага да се провират през всякакви отвори, а когато няма такива с помощта на острите си зъби ги създават сами.

Имайте предвид още нещо, за което може и да не сте подготвени. Мишките са развили устойчивост към повечето видове острови и за да се премахнат е нужно внимателно да се прецени какво и в каква концентрация да се използва.

Как могат да ви навредят и с какво са опасни за здравето

На първо място трябва по категоричен начин да се уверите, че в дома ви има мишки. Може и да не видите самите мишки, но има не малко следи, които издават присъствието им.

Наличието на прегризани кабели и мебели трябва да ви даде ясен сигнал, че в дома ви има гризач. Наред с това следите от изпражненията им може да сте напълно сигурни, че съжителствата с мишки.

Домашните мишки не само могат, но и успешно пренасят редица опасни болести, които могат да засегнат вас и храната ви. Някои от тези болести са лептоспироза, салмонелоза, миши тиф, туларемия, тении, бяс, но това не е целият списък.

Установено е, че те са виновни за преноса и заразяването с още над 50 различни и опасни болести.

Както трябва да направите, за да решите проблема

Както вече споменахме борбата с мишките с подръчни средства и масови препарати е обречена на неуспех. Затова нашата ДДД фирма Pesthelp.eu може да ви предложи решение, което едновременно ще трайно и с гарантиран ефект и то на ниска цена.

Важно е всички помещения да бъдат огледани от специалист, за да се преценят мащабите на нашествието, както и това къде да бъдат заложени капаните в отрова.

Дератизацията, когато е извършена професионално не носи никакъв риск за живота и здравето на хората и нецелевите животни. За целта се използват само одобрени препарати от Министерство на здравеопазването, за които е гарантирано, че няма да нанесат поражения на други същества, освен на гризачите.

Така ние ще поставим отрова в точното количество и концентрация и то на места, които са недостъпни за децата и домашните ви любимци.

За да се привлекат гризачите се използват различни похвати, но най-често се поставя атрактант, който събира мишките и ги кара да опитат какво има в капана. Няколко дни, след като отровата е била погълната вредителите започват да измират, като това най-често се случва надълбоко в дупките и няма да се налага да чистите и изхвърляте труповете им.

3.00 / 2